تفاوت کابل شبکه CAT5 و CAT6

تفاوت کابل شبکه CAT5 و CAT6

کابل cat5 چیست؟

Category5 یک کابل زوجی به یکدیگر تابیده شده است که در شبکه‌های کامپیوتری به کار گرفته می‌شود. از سال 2001، مدلی که به طور معمول بکار رفته است کابل شبکه CAT5e می‌باشد. استاندارد در نظر گرفته شده برای این نوع کابل کارآمدی مطلوب تا 100 مگاهرتز را فراهم می‌‌سازد و برای اغلب تکنولوژی‌های اترنت بکار رفته از کابل زوجی به یکدیگر تابیده شده تا 1000BASE-T (گیگابیت اترنت) مطلوب است.

 از کابل شبکه CAT5 به منظور انتقال سایر سیگنال‌ها همچون تلفن و ویدیو نیز استفاده می‌‌گردد. به منظور اتصال این گونه از کابل‌ها به طور معمول از کانکتورهای RJ45 و پانچ سوکت استفاده می‌شود. اکثر اوقات کابل شبکه CAT5 بدون شیلد بکار می‌روند. طراحی این گونه کابل‌ها مطابق خط‌های انتقال متوازن کابل‌های زوجی به‌یکدیگر تابیده بوده و در آن‌ها به منظور حذف اختلال (نویز) از سیگنالینگ تفاضلی بکار رفته است.

کابل‌های کتگوری ۵ شامل ۴ جفت سیم بوده که با این حال اکثر مواقع تنها دو جفت از آن‌ها بکار می‌رود تا از شدت نویز کاسته شود. بر اساس استانداردها، زوج‌های به یکدیگر تابیده در کابل‌های این دسته بایستی در هر فوت حداقل ۸ پیچ‌ خوردگی داشته باشند. کابل‌های پیشرفته این گروه سرعتی معادل ۲۰۰ مگابیت بر ثانیه و بعضی از اقسام آن‌ها در هر فوت تا ۱۲ پیچ‌خوردگی دارند و قیمتشان نیز بیشتر می‌باشد. ویژگی‌های کابل شبکه CAT5 در استاندارد ANSI/TIA/EIA-568-A و با شرح بیشتر در TSB-95 گنجانده شده است. 

این اسناد خصوصیات الزامات تست و کارایی برای فرکانس‌های تا 100 مگاهرتز را معین می‌‌سازد. بخش رسانای کابل شبکه هم به‌صورت رشته‌ای و هم به‌صورت مفتولی (یک تکه) در دسترس است. حالت رشته‌ای انعطاف ‌پذیری بیشتری داشته و در مقابل خم شدن بدون شکستن، دارای استحکام لازم است. نوع و رده کابل را می‌توان از متن درج شده بر روی پوشش کابل تشخیص داد.

فروشگاه تندیس کابل

تندیس کابل نمایندگی فروش سیم و کابل برندهای برتر

برای مشاهده لیست قیمت انواع سیم و کابل

کلیک کنید

کابل cat6 چیست؟

کابل CAT6 یکی از انواع کابل‌های بکار رفته در زمینه‌ی انتقال داده‌ها و اطلاعات شبکه است. کابل CAT6 استاندارد کابل اترنت بوده که توسط اتحادیه صنایع الکترونیکی (EIA/TIA) و اتحادیه صنعت ارتباط از راه دور تهیه شده و برای بکارگیری در شبکه معرفی گشته است. 

کابل شبکه کت 6، که به طور معمول با نام Cat 6 شناخته می‌شود، یک زوج کابل پیچیده استاندارد برای اترنت و سایر لایه‌های فیزیکی شبکه است که با استانداردهای رده کابل 3 و رده 5/5e دارای سازگاری است. در شرایطی که کابل شبکه Cat6 با طول نهایت 55 متری در زمان بکارگیری 10GBASE-T نسبت به کابل شبکه 6A به 500 مگاهرتز بدست آمده است و خصوصیات تداخل بیگانه را حل نموده و به 10GBASE این اجازه را می‌دهد که همچون شبکه‌های قبلی و متنوع اترنت با همان فاصله نهایت 100 متر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کارآیی CAT6A دو برابر مقدار مربوط به CAT6 بوده و مختص فرکانس‌هایی تا 500 مگاهرتز می‌باشد. CAT6A نسبت به CAT6 قدرت شناسایی هم‌شنوی داشته که در فرکانس‌های بالا، نویزی که بیگانه است را به شکل مطلوبی پیدا می‌کند. پچ‌کوردهای CAT6 در کانکتورهای ماژولار 8p8c به طور معمول ترمینال می‌شوند.

 پین‌های T568A یا T568B در کانکتورها استفاده می‌‌شوند که عملکرد آن‌ها یکسان بوده و هر دو به شکل مشابه‌ای انتهای کابل را خاتمه می‌دهند. چنانچه پچکوردها، کانکتورها و جک‌ها مختص به CAT6 در سیم‌کشی CAT6 بکار نروند، موجب تضعیف عملکرد کلی شده و ممکن است مختصات عملکرد CAT6 را به ارمغان نیاورد. کابل‌های CAT6 به میزان یک گیگابیت در ثانیه، اطلاعات گیگابیت اترنت را پشتیبانی می‌نماید.

 هر کابل CAT6 قادر است ارتباط‌هایی تا سرعت ۱۰ گیگابیت اترنت و تا فاصله ۵۰ متر (۱۶۴ فوت) را فراهم سازد. کابل CAT6 شامل ۴ زوج سیم مسی بوده و از کلیه این زوج سیم‌ها برای عرضه‌ بهترین کارآیی استفاده می‌کند.

تفاوت کابل شبکه CAT5 و CAT6

به طور معمول کابل‌های شبکه به دو نوع Cat5 و Cat6 دسته بندی می‌شوند که هر دو نوع از جنس مس تهیه شده‌اند و به هر میزان مس آن‌ها درصد خلوص بیشتری داشته باشد دارای افت ولتاژ کمتر و کیفیت بهتری هستند. علاوه بر این قیمت آن‌ها نیز به تناسب آن افزایش پیدا می‌یابد. کابل‌های Cat6 ,Cat5 از 4 جفت سیم در رنگ‌های قهوه‌ای – سفید قهوه‌ای، آبی_سفید آبی، سبز_سفید سبز، نارنجی_سفید نارنجی تشکیل شده که در آن‌ها دو رشته سیم نقش ارسال اطلاعات، دو رشته سیم نیز نقش دریافت اطلاعات و چهار رشته بعدی تنها وظیفه‌ نویز گیری را برعهده دارند. 

در شرایطی که هر دو کابل استاندارد تهیه شده‌اند و به شکل زوج به یکدیگر تابیده و از جنس مس هستند. اما در انتقال تفاوت عملکرد زیادی دارند. تفاوت اساسی کابل cat5 و cat6 در پهنای باند این دو نوع کابل می‌باشد. در کابل cat5 سرعت انتقال داده صد مگابیت بر ثانیه بوده، در صورتی که در کابل cat6 سرعت انتقال داده می‌تواند تا ده گیگ بر ثانیه افزایش یابد. کابل های Cat 6 پهنای باند 250MHz دارند و برای بکارگیری در اترنت گیگابیتی طراحی و تولیده شده‌اند. این كابل نیز دارای مدل ارتقا یافته‌ای تحت عنوان Cat6E است.

کابل‌های cat5 و cat5e با فرکانس 100 مگا هرتز فعالیت می‌کنند و برای مدل‌های قبلی این فرکانس مطلوب است.

تفاوت کابل شبکه CAT5 و CAT6

نتیجه پایانی

کابل cat6 پیشرفته‌تر از کابل cat5 بوده و قابلیت پشتیبانی از فرکانس تا 250 مگا هرتز را داراست. از نظر ایمنی کابل cat6 یک پوشش ضخیم پلاستیکی داشته و امکان بکارگیری در فاصله‌های طولانی‌تر بدون تداخل با سیگنال نیز وجود دارد. از این رو می‌توان از حجم اشکالات انتقال کاست. برای مقابله با مسائل متقاطع، کابل Cat5 سیستم کابل کشی مطلوبی نیست. کابل cat6 با کابل های cat5 و cat5e سازگار بوده و با نظر به اینکه در زیر ساخت‌های قدیمی شبکه تا میزان 90 درصد از کابل cat5 و cat5e به کار رفته است، با کابل cat6 تداخلی ایجاد نخواهد داشت.

 انتخاب نوع کابل به نیاز فرد بستگی دارد. چنانچه در شبکه مورد نظر VoIP استفاده می‌گردد یا انتقال اطلاعات تصویری زیاد است، بایستی کابل شبکه Cat6 به کار گرفته شود. چنانچه شبکه مورد نظر کوچک بوده و سرعت انتقال اطلاعات دارای اهمیت چندانی نیست، می‌توان کابل شبکه Cat5 مورد استفاده قرار داد. برای به کارگیری مودم‌های خانگی نیز کابل‌های Cat5 کفایت کرده و به کابل Cat6 نیازی نیست.

 

 

✏️ پیشنهادات و نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *